maandag 22 juni 2015

feestkledij voor de zoon

De zoon is een stoere zesjarige kerel die vindt dat ik aaaaaaltijd kleren maak voor de zussen en noooooiiiiit voor hem.
Toen ik een workshop ging volgen bij een vriendin, was de keuze dus snel gemaakt: ik zou een broek maken voor mijn kleine jongen. Ik was al een tijdje in het bezit van het patroon van Cisse van zonen09, dus die werd het. Ik ging "all the way". Steekzakken, gulp met rits,... En het werd een groot succes!
Voor de tegenzak gebruikte ik een leuk robotstofje dat ik nog in de kast liggen had om ooit eens een hemdje te maken voor die sukkel van een zoon van mij.


En toen werd het de dag voor het communiefeest van ons 12-jarige neefje. Wout zou zijn Cisse dragen en daarmee was de kous af. Maar op zaterdagmiddag begon het te kriebelen. Ik had nog genoeg stof van het robotstofje en het zou toch wel leuk zijn als hij een hemdje had bij zijn broek (want ja, hij krijgt immers noooiiit iets). Ik had al eens eerder een Theo gemaakt, dus het patroon had ik al getekend en geknipt. Alleen vergiste ik me bij de mouwen en kwam ik uiteindelijk stof te kort. Daar pasten we dan maar een mouw aan. Met een paspel en twee kleine stukjes stof kon ik mijn mouwen alsnog verlengen. En toen bleek dat ik niet meer dezelfde paspel had als die van de broek. De perfectionist in mij kon dit niet aan. Dan maar richting Heist op den Berg naar Den Depot want daar kocht ik de stof en paspel van de Cisse.
En zo kon ik uiteindelijk om 18u achter mijn naaimachine kruipen om Theo te maken. Ik ben geen snelle naaier en mijn streefdoel was middernacht. En dat lukte (waarna ik wel nog moest beginnen aan mijn eigen gekochte feestbroek om die in te korten)!!
De zoon was dolgelukkig met zijn outfit en de "wauws, heb jij dat zelf gemaakt!!!" de volgende dag maakten het late uur goed.
Volgende keer maak ik de Theo een maatje groter. Nu was het een 116 small, maar die was getekend en geknipt en gezien de late beslissing om hieraan te beginnen, moest het die ook worden.
En de zoon die aaaaaaltijd zo benadeeld wordt, die wilde maar al te graag wat stoer doen voor de camera.


Van de stof van de broek maakte ik de puntjes van de kraag.


Mouwen met paspel.Jaja, het zijn identieke stofjes :-).


Ik ben zooooo blij!!Het geweldige poepje van de zoon komt perfect tot zijn recht in de Cisse.Geen opmerkingen:

Een reactie posten