vrijdag 10 februari 2017

Pailletten, pailletten en nog eens pailletten

De dochters worden hier stilaan tieners. Dit gaat gepaard met een heel andere vorm van modebewustzijn. Gedaan met romantische rokjes en jurken. Enter de coole look, dito adidasschoenen en dus ook de paillettentrui.
Enkele vriendinnen hadden er reeds eentje en toen ik zo'n trui zag bij 1 van die vriendinnetjes, dacht ik: "dit kan ik ook".
Ik ging op zoek naar een leuke sweater voor een tiener en vond wat ik zocht in het boek Urban style by Eva Maria.   
Wat betreft maten komt dit helemaal overeen met mijn meidenmaten.
Ik vond nog 2 lappen sweaterstof in de kast en begon vrolijk te tekenen en knippen aan het patroon. Maar toen bleek ik te weinig effen grijze stof te hebben voor de trui van Lien. Gelukkig lag er nog een andere lap stof op de stoffenberg die perfect combineerde met de grijze sweaterstof en zo rolde de eerste paillettentrui van onder de machine.Al snel was ook de tweede sweater een feit. Een effen donkerblauwe met zilveren pailletten voor de oudste.
Dolgelukkig was ze ermee en ze oogstte er heel veel succes mee in de klas. De vriendinnen wilden niet geloven dat ze die niet in de winkel had gekocht.
De jongste dochter wilde toch ook nog heel graag een effen trui, want voor haar is dat pas een "echte" trui. Dus deed ik maar van bandwerk en kocht alle overblijvende pailletten bij Veritas.En toen zag een collega mijn dochters met hun mooie paillettentruien. Of ik dat voor haar ook niet kon maken? Ondertussen maakte ik ze bijna met mijn ogen dicht.
Zilveren en gouden pailletten waren niet meer te vinden bij Veritas, dus werden het zwarte pailletten.Deze keer werkte ik de kraag en onderrand van de trui af met een mooi boordje.
En nu heb ik voor even genoeg pailletten gezien. Alhoewel.....de oudste dochter wil nog graag een paillettensweaterjurk.....

het was een half jaar geleden dat ik nog naaide, maar de goesting is helemaal terug en ik ben ondertussen al erg productief geweest. Maar dat is voor een volgende post.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten